תיירות חקלאית בנגב
בנגב יקבים וכרמים שמוכיחים לעולם שניתן לייצר יין איכותי בתנאים הקשים של המדבר.
המסורת העתיקה של גידול כרמים וייצור יין, בשילוב חדשנות חקלאית ונופים מרהיבים של הנגב, מהווים מנוע צמיחה פנימי ובינלאומי ומחזקים את המדבר כיעד תיירותי נחשק ברמה הגלובלית.
קרן מיראז׳ שמה לעצמה מטרה לחזק את תחום התיירות החקלאית (Agritourism) בנגב.
מטרת התכנית היא להפוך את הנגב ליעד בינלאומי מוביל של תיירות חקלאית ויין. התכנית פועלת לפיתוח האקוסיסטם של תיירות חקלאית בנגב ושיפור איכות המוצרים התיירותיים-חקלאיים, בדגש על יין וקולינריה. בשנת 2020 הקימה הקרן את מועדון יקבי הנגב הכולל כ- 30 יקבים וכרמים שמוכיחים לעולם שניתן לייצר יין איכותי בתנאים הקשים של המדבר. התכנית מספקת ליווי אישי עסקי והכשרות מקצועיות לחקלאים, יוצרת שגרת פסטיבלים חקלאיים במרחב, חותרת להפחתת בירוקרטיה וחסמים סטטוטוריים, ומקדמת את מיצוב הנגב כאזור תיירות חקלאית ויין.
בואו לגלות את היקבים בנגב ולשמוע פרטים נוספים על התכנית באתר נגב- יין מהמדבר
מפת יקבי וכרמי הנגב להורדה
תכנית תיירות חקלאית בנגב הינה חלק מהיוזמות של קרן מיראז' לפיתוח כלכלי בנגב, למידע נוסף על היוזמות לפיתוח הנגב מוזמנים להיכנס לקישור

















